top of page
FLOR.JPG

Flor Aletta

Flor Aletta živi in dela v Buenos Airesu, Argentini. Je fotografija in umetnica. 

Študirala je v Avandella School (AR) in nadaljevala z učenjem fotografije v različnih delavnicah pri umetnikih, kot so Rosa Revsin, Juan Travnik, Lorena Fernandez, Hernan Paganini, Proyecto imaginario… in drugi. Leta 2014 e je naučila jadranja po reki Rio de la Plata, El Deltain potovala do Colonio in Montevideo.

Je ustanoviteljica projekta Karaoke in leta 2018 sodelovala pri projektu Archive of Trans Memory.

»Piel de agua« je bil del izbora za Author's Book Award, Arles Festivala 2022 in tudi osvojil tretje mesto pri natečaju 9th artists' Book Content v muzeju Fueguino.

Leta 2022 je skupaj z umetnico Julieto Pestarino, razstavila projekt »Latent Territory« pod okriljem Mariela Szlifmana v galeriji Observatorio Atelier.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Piel de agua

Piel de agua je fotoknjiga o moji izkušnji jadranja po reki Rio de la Plata v Brazilskem morju z mojo družino. Prikazuje odnos do vode kot element, prostor in teritorij. Fotoknjiga je pol dnevnik potovanja in pol družinski album z eksperimentalnim pristopom pri katerem sem uporabila 35 mm film in žepno kamero. To delo prikazuje teksture, trenutke in izkušnje, ki jih dobimo v stiku z vodo.

Voda je svet v katerem se ni možno naseliti, prostor kjer naše oči ne vidijo same in okolje ki je hkrati tako poznano in skrivnostno.

Imaginarno o podvodnem svetu je tako poglobljeno, kot imaginarno o vesolju. Voda je abstrakten prostor, ki deluje kot leča objektiva in kamera, kot zapečaten mehurček, ki zazna brez da vidi.

Kot divja žival, ki se ne pusti dotakniti vendar nas obkroža in spreminja v drugačna bitja, z drugim pristopom, pogledom in gravitacijo. S tem postanemo del skupnosti v svoji neskončni evoluciji.

Neprestana prisotnost barvne fotografije je povabilo pogleda izvem vodnega površja. Vsako stran knjige preplavlja voda. Protagonista zgodba vabi, da plava, se spremeni in izgine skupaj z vodo. »Vodna koža« je odraz družinskih vezi, tako sta moja primarna in vzpostavljena družina postali del celote. Piel de agua je poklon temu, želji, da spremenimo drug drugega onkraj zapletenosti, ki jo takšna družina prinaša.

Na koncu knjige si lahko preberete citat:

»Jaz sem prišel k njim ali oni k meni. Kot obred smo se srečali v sladki vodi. S kožo v vodi sem lebdeč od vsakega od njih spoznal najlepši nasmeh, izmuzljiv pogled, prijazno gesto in moč za plovbo po morju. Zdijo se kot prekinjene vezi, kot valovi; zdijo se kot spomini na nekaj, kar se je že zgodila.«

Knjiga je v velikosti A5,zvita v zloženo navtično karto. Platnice knjige so narejene iz vinsko rdeče lepenke, z naslovom knjige in imenom avtorice na hrbtišču knjige. Knjiga je dolga 96 strani, sešita z nitjo iste barve, kot naslovnica.

intervju o fotoknjigi "Piel de agua"

bottom of page